Rusta upp taket på fritidshuset innan vintern

Feb 12

Rusta upp taket på fritidshuset innan vintern

Äger du ett fritidshus vars tak inte är helt intakt? I så fall är det viktigt att du ser till att göra något åt saken, helst innan vintern kommer. Om taket inte är tätt när snön börjar falla kommer det vara en stor risk att snön bidrar till ännu större skada.

 

Undvik att taket rasar

Taket på alla typer av byggnader är viktigt för att skydda byggnaden från regn, snö och fukt samt hjälpa byggnaden att bevara eventuell värme. Har du ett fritidshus som behöver en takrenovering är det väldigt viktigt att du åtgärdar det innan vintern. Annars är risken stor att du kommer tillbaka på vårkanten till ett fritidshus vars tak har rasat. Om taket inte är helt är det nämligen inte lika starkt som det bör vara och då finns det risk att taket inte kan bära snön lika bra som en intakt konstruktion. Dessutom kan fåglar och annan ohyra ta sig in via hål i taket och skapa stor skada.

Kontakta företag som jobbar med takläggning exempelvis i Stockholm eller där du har ditt fritidshus så att problemet kan åtgärdas snabbt och effektivt. Med hjälp av en riktig takläggare blir du garanterad ett ordentligt tak som kommer att hålla under lång tid framöver och det kommer också bidra till att bibehålla ditt fritidshus i ett allmänt bättre skick än om du inte hade gjort något åt det.

PersonalPress