Renovera smart

Feb 22

Renovera smart

Att renovera är inte sällan ett stort projekt som kostar en hel del pengar. När du lägger ner mycket tid och pengar på att renovera är det viktigt att resultatet blir bra. Att renovera för att förbättra en förmåga eller få en ny förmåga är oftast en renovering som du får något mätbart tillbaka av. Att renovera fönster och täta dem från att släppa ut värme är något som på sikt gör att du minskar din energiförbrukning och därmed sparar pengar. Om du ska renovera fasaden på huset kan du samtidigt se över fönsterna. Att täta en dragig dörr eller byta ytterdörr är också en bra åtgärd för att minska energiförbrukningen. Så om du ska renovera i hallen kan det vara bra att samtidigt se över dörren. Om du gör sådana åtgärder kan du även se över ditt elavtal så du har billig el för att kunna göra plånboken en ännu större tjänst. Billig el får du genom att jämföra elbolagens olika elpriser och villkor. Genom att se över elavtalet med jämna mellanrum kan du alltid ha billig el.

Byt ut textilerna och möblera om

Om du vill renovera mer smart och hålla budgeten nere kan du faktiskt med små medel få till stora förändringar. Att möblera om och hitta nya funktioner till dina gamla möbler kan vara något som gör ett rum helt annorlunda. Att byta ut olika textilier är ett väldigt bra knep för att få en stor förändring för liten insats och peng. Gardiner, kuddfodral, plädar och mattor är perfekt att byta ut. Om du vill renovera i köket kan du byta kran, knoppar till luckorna eller byta bänkskiva. Att sätta upp spotlights kan också vara ett lyft för köket.

Renovera redan fungerande saker

Att renovera behöver inte vara synonymt med att köpa nytt. Du kan renovera och rusta upp det som redan finns. Köksluckor kan putsas, slipas och målas om och bli som nya. Nymålade köksluckor kan vara det som behövs för en moderna känsla. Samma gäller stolar, bord, byråer och så vidare. Väggar, golv och tak kan också renoveras genom att slipas och målas om. Att måla om lister kan vara det som krävs för att få en annan känsla i rummet. Saker som har gått sönder går att renovera upp och laga istället för att köpa nytt. Genom att renovera på ett mer genomtänkt sätt kan du spara pengar och samtidigt göra miljön en tjänst.

PersonalPress