Undvik dessa misstag när du renoverar

Oct 02

Undvik dessa misstag när du renoverar

Det finns alltid tusentals saker att hålla reda på när man renoverar, så det är inte konstigt att det då och då sker ett misstag som kan få ödesdigra konsekvenser för resultatet. Om man är medveten om risken för dessa misstag innan, och håller sig på alerten under renoveringen, kan man dock sannolikt undvika dem.

Ett klassiskt misstag, som kan yttra sig i många olika former, är till exempel att man felberäknar en dörr eller en skåpluckas svängradie när den öppnas. Många har till exempel säkert sett bilder på toalettstolar som har monterats så att det inte går att öppna eller stänga dörren till badrummet, eller ugnsluckor som är i vägen för köksluckor när de är öppna. Man kan skratta gott åt dessa bilder, men det är inte lika roligt när det händer en själv, eftersom det leder till många timmars extra arbete och ökade kostnader. Man bör därför alltid kolla och dubbelkolla måtten innan man installerar något permanent.kitchen-673687_960_720

Köket är för övrigt en plats där många misstag sker, vilket sannolikt beror på att det är många funktioner och många exakta mått som ska samsas på en liten yta. Idag blir det dessutom allt vanligare att man själv kan designa layouten på sitt kök i ett 3D-renderingsprogram, vilket ökar möjligheterna att begå misstag. Det kanske vanligaste felet som lekmän gör när de designar sitt eget kök är att de inte räknar med tillräckligt mycket bänkyta. De placerar istället diskhon, spisen och alla vitvaror precis intill varandra. För att undvika detta misstag bör man räkna med minst 80 centimeters bänkyta mellan spisen och diskbänken.

Ett annat klassiskt misstag, som brukar ske i slutskedet av renoveringen när man är trött och bara vill bli färdig, är att man felberäknar hur stora möblerna som man ska ha in i ett rum är. Många har till exempel svurit över att de har monterat ihop en soffa i hallen som ska in i vardagsrummet, bara för att upptäcka när de ska bära in den att den inte går in genom dörröppningen. Detta händer även ofta med sängar. Ett tips för att undvika detta misstag är därför att alltid montera ihop möbler i det rum de ska stå.

PersonalPress