Så inreder du hallen funktionellt och snyggt

Oct 18

Så inreder du hallen funktionellt och snyggt

Hallen är ett utrymme i hemmet som ofta får allt för lite uppmärksamhet. Det är inte ett rum man tillbringar speciellt mycket tid i, och inte heller ett rum man umgås i, vilket gör det förståeligt att den lätt blir bortglömd. Det är däremot bra att ge sin hall lite extra kärlek eftersom den kommer förändra känslan i hela ditt hem. En hall skall vara välkomnande och inbjudande även fast man bara använder den när man skall klä av sig sina ytterkläder. Det finns många enkla knep man kan ta till för att förändra utseendet på sin hall. De flesta är varken särskilt dyra eller svåra att genomföra. Hallen är också det rum i ditt hem där du verkligen kan låta fantasin flöda när det kommer till färger och dekorationer. De flesta vill ha ett trivsamt hem, och det första steget mot ett sådant är att inreda hallen på ett praktiskt sätt.

Belysning och sittplatser

Något många glömmer bort är att hallen är det sista och första du ser när du lämnar eller återvänder till ditt hem. Lägg därför tid på att göra den hemtrevlig. En viktig sak att tänka på är vilken belysning hallen har. Man behöver inte ha en taklampa, men det är tacksamt att ha lampor som ger ett bra ljus så man ser hur man ser ut innan man går ut. Det kan vara trevligt att ha lampor som går att dimma, eftersom man då kan anpassa ljuset i hallen efter behov. Försök att inreda med möbler och färger som fungerar under alla årstider, så du inte behöver ändra på dem bara för att årstiden skiftar och fler eller färre plagg måste få plats. En bänk kan vara trevlig att ha i hallen. Dels blir det en bra avställningsplats för väskor när man kommer hem, och den gör det bekvämare att dra på sig skorna genom att man kan sitta ner. Pynta gärna hallen med gröna växter. De renar inomhusluften och kommer förse hallen med extra syre, samtidigt som de har en lugnande effekt på dig själv och dina gäster.

Ordning och reda är A och O

Det allra viktigaste i en hall är att det finns en tydlig ordning. Ingenting är mer frustrerande än att det ligger skor, jackor och vantar överallt. Genom att investera i ett skoskåp undviker man enkelt problemet med att skor som inte används ligger framme, man får mer golvutrymme och utseendet på skåpet kan man anpassa efter den övriga inredningen i hallen. Satsa också på korgar för förvaring av vantar, halsdukar och mössor. Är man flera i hushållet kan varje person ha en egen korg. Det hjälper alla att hitta sina egna saker, samtidigt som det ger ett mer städat intryck åt hallen. Det är bra att ha någon form av dörrmatta i hallen. Om det regnar ute, eller om man gått på något smutsigt underlag, kan mattan fånga upp skräpet från skorna så det inte sprider sig i hela hallen. Någon form av nyckelskåp eller skål är bra att ha. Då vet man var man hittar bilnyckeln samtidigt som hallen får en fin inredningsdetalj.

PersonalPress