Renovera och inred ett hemmakontor

May 24

Renovera och inred ett hemmakontor

Är du trött på att sitta med datorn i knät i soffan eller att behöva rensa fram en yta på köksbordet för att kunna jobba hemifrån? Har du ett rum eller förråd som är slitet och belamrat med massor av överflödiga prylar? Då är det dags att sätta igång med planeringen av ett hemmakontor.

Så skapar du ett eget kontor

Fördelen med ett hemmakontor är att det blir enklare att skilja mellan fritid och jobb. Om du inte har en särskild yta för arbete är det lätt hänt att tankarna glider in på annat som att du borde städa eller lägga in en tvättmaskin. Det allra bästa är att renovera ett rum som bara används som kontor. Om du inte har ett helt rum att inreda fungerar det också att dela av till exempel en hall eller ett vardagsrum med en skärmvägg, bokhylla eller stora gröna växter. Köp in planerings- och infotavlor för att skapa känslan av ett riktigt företagskontor. Hos www.frobergs.se hittar du kontorsutrustning av hög kvalitet som du enkelt kan beställa online.

Innan du sätter igång med renoveringen gäller det att fundera på vilka behov du har. Hur stort skrivbord behöver du? Vilken typ av stol ska få plats och vilka färger och material inspirerar dig och får dig att bli mer koncentrerad? Börja med att rensa ut allt från platsen och måla om väggarna om de är slitna. Lägg in en matta för att få bättre akustik och köp in skrivare, papper och kuvert för att skapa känslan av ett riktigt kontor. Se också till att du har en bra skärm och ett ergonomiskt tangentbord och mus så att du har en bra arbetsställning.

PersonalPress