Dags för nya golv – Så väljer du!

Apr 14

Dags för nya golv – Så väljer du!

Vill du skapa en stor förändring i din bostad? Då kan det vara hög tid att se över golven. Golvytan tar upp en mycket stor del av vårt hem, men ändå glöms den ofta bort när det är dags att förnya, renovera eller bygga nytt. Med ett par fräscha golv får hela hemmet ett riktigt lyft, men vad ska man tänka på och är det möjligt att lägga golv själv?

Idag är det väldigt vanligt att vilja fräscha upp och fräscha till i bostaden och visst kan du lägga golv på egen hand. Innan du sätter igång med en större golvrenovering rekommenderar vi dock att du skaffar dig kunskap och rätt verktyg för uppgiften. Hur du kommer att lägga ditt golv beror helt på vilket material som du har valt. Väljer du trä kan du t.ex. lägga planka för planka, men tack vare modern teknik finns det idag även klickgolv. Trä är mycket vackert och hållbart, men kräver sin kostnad och underhåll. Ett material som blivit mycket eftertraktat är plast och linoleum, just eftersom de är så enkla att hålla efter.

Lägga golv själv eller anlita proffs?

Det är inte ovanligt att vela när man ska bestämma sig för om man ska göra arbetet själv eller kontakta en professionell golvläggningsfirma. Idag finns det otroligt många golv som du kan lägga på egen hand och utan att du behöver någon utbildning bakom dig för att få ett fint resultat. Det innebär dock inte att det inte är tidkrävande och pyssligt. Tack vare ROT-avdraget är det idag många som väljer det bekvämare alternativet av att låta en golvfirma göra arbetet.

Väljer du att anlita är det viktigt att du hittar ett företag som du känner dig trygg med. På https://k3golv.se kan du få professionell hjälp och vägledning när du ska välja nytt golv och du kan även få hjälp med installation och montering. Företaget har lång erfarenhet av golvläggning och golvrenoveringar, vilket innebär att du med säkerhet får den hjälp du behöver. Ibland kan det vara värt att rusta upp det gamla golvet istället för att lägga ett helt nytt. Detta gäller främst för vackra trägolv!

Vilket golv passar dig?

Det finns mängder med olika typer av material att välja mellan när du ska välja ett nytt golv till bostaden. Här nedan listar vi några av de vanligaste och populäraste alternativen.

  • Trägolv, parkettgolv och laminatgolv
  • Naturstensgolv
  • Plastgolv och linoleumgolv
  • Golvmosaik
  • Klinkergolv
  • Golvmattor och textilgolv

Alla material kommer med sina för- och nackdelar och det är viktigt att du läser på innan du väljer. Även priserna och kvaliteten kan variera väldigt kraftigt. Det kan vara bra att utgå från hur mycket slitage som golvet kommer behöva utstå när du ska välja. Golv som befinner sig i kök och hall kommer att kräva ett betydligt mer slitstarkt material än golvet i ett sovrum.

PersonalPress