3 renoveringstips för det lilla hemmet

Jun 10

3 renoveringstips för det lilla hemmet

Det är lättare att inreda och renovera en stor bostad än en enrummare, ett studentrum, det lilla köket eller sommarstugan. Men genom smart inredning och renovering kan du både få mer utrymme och få rummet att se större ut.

Mycket vitt och färg

Ett ljust rum ser större ut än ett mörk. Om du har ett litet utrymme är det klokt att måla eller tapetsera det i vitt. Ju mer vitt, desto bättre – eller? Nja, faktiskt inte. Om du har ett rum som bara är vitt då kan det faktiskt bli för mycket av det goda. Förutom att det också lätt blir opersonligt. För att nyttja det vita behöver rummet också andra färger som ger det vita rymd och linjer. Ett tips är att tapetsera en fondtapet eller faktiskt använda en ljus tapet, istället för bara vitt. Du hittar snygga boråstapeter för både små och stora rum hos Familjetapeter.

Mer fönster

Om du ändå ska renovera ett rum, bör du tänka över möjligheten att sätta in större och bredare fönster. Det ger hela rummet mer rymd. Om rummet ligger på nedervåningen, kan det göras större med en dörr ut mot en altan eller gräsmatta. Det kostar förvisso att byta fönster men moderna energisnåla fönster kan bli en god ekonomisk affär i slutändan. Särskild som du kan göra rot-avdrag på arbetskostnaden.

Förvaring

Förvaring är alltid en av de stora problemen i en liten bostad. Men du kan bygga in bra förvaringsutrymmen som blir en del av den fasta inredningen. Ett tips är att skapa lådor av golvsockeln längs ner i köket. Bakom golvsockeln, under köksskåpen, är det bara tomt utrymme. Genom att bygga skåp ända upp till taket får du både mer utrymme, och mindre ytor att damma av. Även på i små bostäder kan man skapa mycket rymd.

PersonalPress